فهرست مطالب

پژوهش های انقلاب اسلامی - پیاپی 39 (زمستان 1400)

نشریه پژوهش های انقلاب اسلامی
پیاپی 39 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علیرضا صدرا* صفحات 7-27

    چالش دولت سازی اسلامی کارامد در گام دوم انقلاب اسلامی میباشد. پرسش اصلی: چالش دولتسازی کارگذاری کارامد در گام دوم انقلاب اسلامی چه میباشد؟ پرسش های فرعی: چرا؟ چیست؟ چگونه؟

    پیش فرض:

    دولتسازی کارگذاری کارامد در گام دوم انقلاب اسلامی، برترین چالش، الگوسازی اسلامی ایرانی پیشرفت، راهبرد و تمدنسازی نوین اسلامی، چشم انداز گام دوم انقلاب اسلامی ایران میباشد.

    فرضیه:

    «چالش دولتسازی کارگذاری کارامد در گام دوم انقلاب اسلامی؛ نقش راهبردی، کارویژه کارگذاری با کارکردهای سیاستگذاری و سیاستمداری دولت است».

    توضیح فرضیه:

    کارگذاری دولت و دولت کارگذاری مدل متعادل و میانه دو مدل متعارض یکی و در یک سویه دولت کارپردازی حداقلی سرمایه سالاری لیبرالیستی و سیاست عدم دخالت و در سویه دیگر متعارض دولتسالاری کارگزینی حداکثری سوسیالیستی است.

    نتیجه

    چالش دولتسازی کارگذاری کارامد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در گام دوم انقلاب اسلامی، مدل دولت معمار الگوسازی اسلامی ایرانی پیشرفت بخش عمومی و بخش خصوصی میباشد.

    روش شناسی:

    تحلیل متن و محتوایی اهم آثار و آراء قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و بیانیه گام دوم است.

    کلیدواژگان: چالش، دولت سازی، اسلامی، کارامد، گام دوم
  • محمدرحیم عیوضی، صفیه رضایی، محسن محمدی خانقاهی* صفحات 29-55
    با توسعه تکنولوژی ارتباطی نقش آفرینی دولت ها در کنترل بسیاری از امور به ویژه جریان اطلاعات کنترل و هدایت افکار عمومی و روز به روز تضعیف می شود؛ همچنین فضای مجازی سبب دگرگونی ریخت جامعه و اخلال در نظام ارزشی، گسترش جاسوسی نوین و توسعه نبردهای هیبریدی شده و از این جهت، تهدیدات امنیتی جدی را شکل داده است. در شرایط کنونی، زیرساخت ارتباطی موجود در ایران، وابستگی قابل توجهی به شبکه جهانی اینترنت دارد و این موضوع، چالش های جدی برای استقلال و امنیت جمهوری اسلامی ایران تولید کرده است. به دلیل عدم اطمینان پذیری چنین ساختار ارتباطی ای، پایداری و امنیت ارتباطات بر بستر شبکه موجود نیز به مخاطره خواهد افتاد. هدف این پژوهش، تبیین نقش شبکه ملی اطلاعات در تحکیم استقلال و امنیت ملی در گام دوم انقلاب اسلامی است. بنابراین سوال اصلی پژوهش عبارت است از: «نقش شبکه ملی اطلاعات در تحکیم استقلال و امنیت ملی در گام دوم انقلاب اسلامی چیست؟» برای انجام این پژوهش، از روش تحلیل اسنادی و برای گردآوری داده ها از ابزار فیش برداری بهره گرفته شده است. بر اساس یافته های پژوهش، تحقق شبکه ملی اطلاعات می تواند زمینه ی مصونیت ذخایر اطلاعات ملی، ارتقای توان بازدارندگی در مقابل تهدیدات سایبری، حراست از حریم خصوصی و آزادی های مشروع، توسعه پدافند غیرعامل و... را مهیا سازد. مهمتر تضمین استقلال و امنیت کشور و تحقق حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در فضای سایبر است که این امر وابستگی کلیدی به تحقق شبکه ملی اطلاعات در سه بعد زیرساخت، سرویس و محتوا دارد.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه ملی اطلاعات، استقلال، امنیت ملی، جمهوری اسلامی ایران
  • مهدی محمدزاده بنی طرفی*، سید امیر سخاوتیان، محمدحسین زارعی رضائی صفحات 57-71
    انقلاب اسلامی در مسیر حرکت خود، به گام دوم رسیده است. این گام دارای سه سطح انسان سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است که هریک نیز در سه جهت نظریه پردازی، نمونه سازی و راهبردنگاری،چشم انداز آینده انقلاب اسلامی را تداعی می سازند.امام خامنه ای (حفظه الله) دربیانیه گام دوم خود به بیان کلیات این گام و در سخنرانی های مختلف به بیان ابعاد مختلف آن پرداخته اند. از این رو ضرورت دارد که این لایه های و ابعاد مختلف آن با هدف شناسایی دقیق مسیر، تبیین و توصیف گردد.پژوهش حاضر تلاشی است که بر اساس بیانات معظم له در زمینه تعمیق معنویت درگام دوم انقلاب به رشته تحریرآمده است. پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که فرایند تعمیق معنویت بر اساس بیانیه گام چگونه قابل صورتبندی است؟ در نتیجه برای نیل به پاسخ، به جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و بررسی آنان به صورت توصیفی-تحلیلی می پردازد.چشم انداز آن نیز بیان ابعاد و لایه های دیگربیانه گام دوم انقلاب با هدف راهبردنگاری در این زمینه برای استفاده نیروهای انقلاب در جهت برپایی تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی برای عصر ظهور است.
    کلیدواژگان: معنویت، گام دوم انقلاب، جامعه پردازی، تمدن سازی
  • محمد سهیل سرو*، جعفر هزارجریبی، شهاب الدین عالمی صفحات 73-105
    امید یکی از مقولات مهم و کاربردی برای پیشبرد امور فرد و جامعه به حساب می آید. امید هرچند در ابتدا مفهومی کلی و بدیهی به نظر می آید اما با کمی واکاوی می توان پی به پیچیدگی های آن برد. در مقاله حاضر هدف دستیابی به جهت گیری ها نسبت به امید و نقش آن در آینده انقلاب اسلامی است. از اینرو مسئله تحقیق چیستی و چگونگی تحقق امید در بیانات آیت الله خامنه ای با تاکید بر بیانیه گام دوم است. روش این تحقیق کیفی بوده و در جمع آوری داده ها از روش اسنادی و در تحلیل داده ها از تحلیل مضمون بهره گرفته شده است. یافته های تحقیق 5 مضمون اصلی را از بیانیه گام دوم نشان می دهد که مضمون عصر جدید عالم به عنوان مضمون پایه شناسایی شد. به این معنا که با آغاز انقلاب اسلامی دوران جدیدی شکل گرفته که با دشمنی دشمنان همراه بود اما ظرفیت های امیدبخشی برای مقابله با آن ها وجود دارد که درواقع مهم ترین این ظرفیت ها امید و اعتماد است. از نتایج این مقاله آن است که امید در اندیشه آیت الله خامنه ای کلید همه قفل ها و مایه پیشرفت و حرکت روبه جلو است و امید تعبیر به اعتماد و اطمینان و نیز حرکت و پیشرفت شده است.
    کلیدواژگان: امید، آیت الله خامنه ای، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، اعتماد، پیشرفت
  • علی آزرمی* صفحات 107-135
    نظریه نظام انقلابی به عنوان یک مفهوم راهبردی در بیانیه گام دوم که به معنای همزیستی انقلابی گری و نظام مندی یا جوشش انقلابی و نظم سیاسی- اجتماعی است از اصطلاحات و واژه های مهمی است که پس از طرح، سرفصل جدیدی در مطالعات سیاسی و جامعه شناختی ایران پس از انقلاب گشوده است. از طرف دیگر بحث سیاست خارجی همواره یکی از محورهای مطالعاتی در ایران پس از انقلاب بوده است تا جایی که می توان انقلاب اسلامی ایران را ایجاد کننده یک شیفت پارادایمی در سیاست خارجی ایران تلقی نمود. لذا در مقاله پیش رو تلاش داریم تا سیاست خارجی به عنوان یکی از حوزه های مهم مطالعاتی در علوم سیاسی و همچنین نظریه نظام انقلابی به عنوان جدیدترین مفهوم در حوزه جامعه شناسی سیاسی را بصورت تبیین گفتمان سیاست خارجی در نظریه نظام انقلابی مورد کنکاش قرار دهیم . در همین راستا تلاش خواهیم نمود تا مفصل بندی گفتمانی سیاست خارجی در نظریه نظام انقلابی و همچنین هویت یابی و تثبیت معانی در این گفتمان را مورد تحلیل و تبیین قرار دهیم. مدعای مقاله بر این است که دال مرکزی گفتمان مورد بررسی تعامل گرایی ضد نظام سلطه بوده و بقیه دال ها همچون جهاد کبیر، مقاومت گرایی فعالانه، نرمش قهرمانانه و کنشگری استراتژیک ،تحول در هندسه قدرت جهانی و شکل گیری نظم نوین اسلامی بصورت منطقی حول آن مفصل بندی شده اند، همچنین گفتمان سیاست خارجی نظریه نظامی انقلابی با بهره گیری از عناصر بینا گفتمانی و بینا متنی فقه سیاسی شیعه، اسناد بالادستی و قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران و اندیشه های امام خمینی (ره) و آیت الله خامنه ای که اسطوره ها و ذهنیت جامعه ایرانی را شکل داده اند توانسته اعتباری برای خود در عرصه عمومی و سیاست خارجی ایران فراهم آورد.
    کلیدواژگان: نظریه، نظام انقلابی، گفتمان، سیاست خارجی، گام دوم
  • علی اکبر طارمی*، افشین زرگر، حسینعلی نوذری، رحمت حاجی مینه صفحات 137-157
    از اساسی ترین ابزارهای حکمرانی، ترسیم هدف و برنامه ریزی برای تحقق نتایج و ثمرات سیاست های متخذه می باشد. آینده مفهوم مبهم و راز آلودی است که بشر برای مدیریت، کنترل، پیش بینی و پیش گویی آن تلاش قابل توجهی را مصروف داشته و می دارد. سیاستگذاری بدون مد نظر داشتن آینده آن، امری نامعقول و غیرقابل پذیرش خواهد بود. بر این اساس از جمله اموری که نظام های سیاسی باید به آن توجه ویژه ایی داشته باشند، آینده نگری و ترسیم و تصویر سازی آن چیزی است که به واسطه برنامه ها و سیاست های خویش در صدد تحقق و رسیدن به آن هستند. جمهوری اسلامی ایران نیز به واسطه تجربه 4 دهه حکمرانی و سیاستگذاری این موضوع را از نظر دور نداشته است. صدور بیانیه گام دوم از سوی مقام معظم رهبری و در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، در همین راستا قابل سنجش و ارزیابی خواهد. بر این اساس سیوال این نوشتار بدین صورت خواهد بود که؛ جایگاه بیانیه گام دوم در رویکرد آینده نگرانه جمهوری اسلامی ایران چیست؟ فرضیه ترسیم شده، در پاسخ به پرسش مطرح شده بدین گونه است که؛ بیانیه گام دوم، جایگاهی راهبردی و تعیین کننده در آینده نگری جمهوری اسلامی ایران دارد. در واقع با تاکیدات مقام معظم رهبری در تمام ارکان نظام این رویکرد در حال تبدیل شدن به محور اصلی امور در شیونات مختلف است. این نوشتار با بهره گیری از روش تحلیلی_تبینی و مبتنی بر روش سناریویسی در آینده پژوهشی ، به بررسی عملکرد چهل ساله جمهوری اسلامی بر مدار آینده نگری خواهد پرداخت.
    کلیدواژگان: آینده نگری، بیانیه گام دوم، جمهوری اسلامی ایران، حکمرانی و سیاستگزاری
  • آرش بیدالله خانی* صفحات 159-173

    انقلاب اسلامی نتیجه انتخاب آگاهانه مردمانی از نسل اصلاحات ساختاری بود. انقلاب سازه سه ضلعی را برای ایران بر مبنای ظهور یک سیستم حکمرانی جدید در دهه هفتاد و هشتاد میلادی به ارمغان آورد. سه ضلع مثلث انقلاب اسلامی تاکید بر عدالت و آزادی به مثابه دال مرکزی و نرم افزار آن ، توحید به مثابه ابزار و کارآمدی و شایسته سالاری به عنوان پوسته و هسته سخت افزاری انقلاب اسلامی بودند. در دهه چهارم انقلاب اسلامی، این مثلث دچار چالشها و پارادکسهای ساختاری شده است. چالشهایی که بدون تصمیم سازی _ برنامه ریزی صحیح و به طور کلی بدون تحولات ساختاری - نهادی، امکان اصلاح آنها پایین است. بیانه های مکرر رهبر انقلاب از جمله مانیفست گام دوم انقلاب نیز مبتنی بر شناسایی و اصلاح این چالشهای ساختاری و نگاه به آینده ای روشن بر مبنای تحولات اساسی در زمینه حل چالشها و بازگشت به اضلاع مثلث مفهومی انقلاب اسلامی است. برون رفت از چالشهای گوناگون انقلاب اسلامی بدون به روز رسانی سیستم عامل و هسته سخت و نرم جمهوری اسلامی ممکن نیست. این نوشتارک بر مبنای یک بافت تحلیلی بر این مسئله تاکید می کند که نگاه راهبردی به انقلاب اسلامی و تداوم و گسترش ظرفیتهای استراتژیک آن بدون اصلاح ساختارهای نهادی و چالشهای گوناگون بر آمده از آنها امکان پذیر نیست. در صورت فعال شدن اضلاع مثلث مفهومی انقلاب اسلامی و رفع ایرادات نرم افزاری وسخت افزاری سیستم عامل انقلاب ، جمهوری اسلامی می تواند در آینده نمونه یک سیستم مدل ساز، فعال و کارآمد برای دنیا باشد.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، سه ضلعی، چالش، عدالت، کارآمدی
  • محمد کمالی زاده*، علی باقری دولت آبادی صفحات 175-199

    رهبر معظم انقلاب در 22 بهمن 1397 از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رونمایی و از آن به عنوان سندی برای تمدن سازی اسلامی یاد کردند. یکی از مقدمات شکل گیری این تمدن اسلامی عبور از مرحله جامعه اسلامی است. مفهوم شناسی جامعه اسلامی و فهم مبانی نظری آن از دو جهت اهمیت دارد: اولا اینکه این مفهوم، یکی از وجوه تمایز و تشخص این جامعه با سایر جوامع است. ثانیا در مراحل پنج گانه رسیدن به تمدن اسلامی که از سوی آیت الله خامنه ای ترسیم شده، جامعه اسلامی به عنوان چهارمین موقف از مواقف تمدن سازی، از اهمیت بالایی برخوردار است. پرسش بنیادین پژوهش حاضر این است که مهم ترین مولفه های مبنایی تاثیر گذار بر تلقی آیت الله خامنه ای از جامعه اسلامی کدام اند و نحوه ی این تاثیرگذاری چگونه است؟ برای فهم این تلقی خاص و نیز کشف جایگاه جامعه اسلامی در منظومه فکری ایشان، لازم است بنیادهای پیشینی جامعه اسلامی در نگاه معظم له فهم شود. فرضیه این نوشتار این است که مبانی پیشینی اندیشه ای آیت الله خامنه ای، تاثیر تعیین کننده ای بر تلقی و نوع نگاه ایشان به جامعه اسلامی دارد. یافته های مقاله که بر اساس رهیافت تفسیری و روش تحلیل کیفی به دست آمده؛ نشان می دهد که بنیادهای نظری «هستی شناسی اسلامی»، »معرفت شناسی اسلامی» و «انسان شناسی اسلامی»، تاثیر خاصی بر شاخص های جامعه اسلامی در نگرش آیت الله خامنه ای دارند.

    کلیدواژگان: جامعه اسلامی، آیت الله خامنه ای، انسان شناسی، هستی شناسی، معرفت شناسی
  • نفیسه اخوان نیلچی*، عباس کشاورز شکری صفحات 201-234

    جوامع برای پیشرفت همه جانبه خود در سطوح داخلی و خارجی شان، به نظامی کارآمد نیاز دارند تا بتوانند نقش رهبری و راهبری فرآیند پیشرفت و تعالی آن جامعه را برعهده گیرند. کارآمدی از مسایل حیاتی انقلاب اسلامی بوده وتحقق همه جانبه اهداف والای انقلاب اسلامی و ارتباط کارآمدی با مشروعیت، بیانگر اهمیت آن می باشد. هم چنین انقلاب اسلامی ایران یک دگرگونی وصیرورت عمیق اسلامی است،که این حرکت هدف دار وپیوسته تحول عمیق اعتقادی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی واجتماعی فرد وجامعه انسانی، تا رسیدن به تمدن نوین اسلامی را سبب می شود. حوزه کارآمدی، فاقد یک تیوری جامع، بومی و مورد توافق است و هر یک از دیدگاه های موجود کوشیده است بر مبنای شواهد تجربی محدود یا داده های آماری خاص، نسبتی میان واقعیت و کارآمدی برقرار سازد. لذا در این مقاله با ابتنا به نظریه فرایندی بودن انقلاب اسلامی ایران، به این پرسش اساسی پاسخ داده می شود که «الگوی شاخص های کارآمدی انقلاب اسلامی چیست؟» برای پاسخ به این پرسش از روش توصیفی تحلیلی و برای گردآوری داده ها از ابزار فیش برداری از منابع مختلف برای ارایه الگو بهره گرفته شد. این الگو با تفکیک مراحل انقلاب اسلامی؛ اهداف انقلاب اسلامی مبتنی بر نظام ارزشی خود را در کنار امکانات و موانع قرار داده و سطوح مختلف اندیشه و بینش، کارگزاران، ساختارها و رفتارها را از هم جدا نموده است تا در کنار جامع بینی در ارزیابی، همه عناصر و سطوح که می بایست مورد نظر باشد به صورت ترکیبی اشاره شود.

    کلیدواژگان: کارآمدی، شاخص های کارآمدی، انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی
  • رشید رکابیان*، ناصر پورحسن صفحات 235-261

    وقتی موضوع «مقاومت» مطرح می شود، «جبهه مقاومت اسلامی» در منطقه غرب آسیا به ذهن متبادر می شود. این درحالیست که جبهه مقاومت، تنها بخشی از گفتمان مقاومت است. هدف این نوشتار، تبیین نظری و تجربی مقاومت به مثابه یک گفتمان است. انقلاب اسلامی و مقاومت، رابطه وثیقی با یکدیگر دارند. مقاومت در اندیشه و کنش سیاسی مقام معظم رهبری، گفتمانی است که از یکسو ریشه در آیات قرآن و از سوی دیگر ریشه در تجربه طولانی در تاریخ اسلام، ایران و بویژه تاریخ چهار دهه نخست انقلاب اسلامی دارد. با توجه به این مبانی دینی، تاریخی و سیاسی، گفتمان مقاومت، نقش هدایتگر انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی را ایفا می کند. مقاومت، گفتمان فراگیری است که حوزه های مختلف سیاست داخلی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی را شامل می شود. در این نوشتار، ریشه ها، سطوح و کارکرد گفتمان مقاومت بر مبنای بیانات مقام معظم رهبری و بویژه سندبالادستی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده است. داده های این پژوهش از منابع دسته اول از جمله بیانات مقام معظم رهبری و جدیدترین منابع فارسی و غیرفارسی استخراج و با روش توصیفی- تحلیلی پردازش شده-است.

    کلیدواژگان: گفتمان مقاومت، بیانیه گام دوم، انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری، نظام سلطه
  • محمدجواد فلاح* صفحات 263-284

    بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب از جانب مقام معظم رهبری صادر شد سرشار از نکات اعتقادی، سیاسی ، اجتماعی ، حکومتی فرهنگی و اقتصادی است که در قالب این بیانیه راهبردی به جوانان مورد توصیه و سفارش ایشان است. این بیانیه را می توان به عنوان یکی از مهم ترین سندهای راهبردی نظام اسلامی تعریف و تصویر نمود. آنچه بیش از همه در این بیانیه قابل تحلیل و بررسی است عنصر اخلاق و معنویت است . این توجه به دوگونه است . نخست ارزیابی اخلاقی وضعیت موجود انقلاب اسلامی تا 40 سالگی است که ایشان ضمن توجه به ثمرات و دستاوردهای اخلاقی انقلاب به آسیب شناسی اخلاقی آن نیز پرداخته و رهنمودهایی را ارایه فرموده اند. دوم. توجه به وضعیت مطلوب وپیشروی انقلاب و نظام اسلامی است. در این مقاله به ظرفیت اخلاقی انقلاب چهل ساله جمهوری اسلامی و تاثیرات آن در جهان اسلام بارویکرد تمدنی خواهیم پرداخت. نتیجه آنکه ظهور اخلاقی انقلاب در این دوران زمینه بازخوانی مجدد تمدن اصیل اسلامی و زنده شدن شعارها و اصول اخلاقی چون« آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری» در سرتاسر جهان اسلام گردید..

    کلیدواژگان: اخلاق و معنویت، بیانیه گام دوم، چهل ساله انقلاب اسلامی، دستاوردهای اخلاقی
  • رحمان الطافی تکان تپه، رسول رنجبریان* صفحات 285-304

    هدف از این پژوهش تعیین نقش مولفه های گام دوم انقلاب اسلامی بر اجرای دومین برنامه جامع نقشه راه اصلاح نظام اداری 1399-1397 و سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری در ادارات کل استان آذربایجان غربی بود. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش حاضر را مدیران و معاونان ادارات کل و روسای ادارات شهرستان های استان آذربایجان غربی در سال 1399 را تشکیل داده اند بود که تعداد 274 نفر از کارکنان به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه میان آن ها توزیع گردید. داده ها با پرسشنامه های محقق ساخته پیاده سازی گام دوم انقلاب، پرسشنامه نقشه جامع راه اصلاح نظام اداری و پرسشنامه سیاست های کلی نظام اداری جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های توصیفی و استنباطی مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره نتایج نشان داد مولفه های گام دوم انقلاب اسلامی بر اجرای دومین برنامه جامع نقشه راه اصلاح نظام اداری 1399-1397 و سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری در ادارات کل استان آذربایجان غربی موثر است.

    کلیدواژگان: گام دوم، انقلاب اسلامی، نقشه جامع، سیاست های کلی، نظام اداری
|
  • AliReza Sadra Pages 7-27

    The challenge of building an efficient Islamic state is in the second step of the Islamic Revolution.

    The main question:

    What is the challenge of building efficient employment in the second step of the Islamic Revolution? Sub-questions: Why? What is? How?

    Default:

    efficient government building in the second step of the Islamic Revolution, the top challenge, Iranian Islamic modeling of progress, strategy and modern Islamic civilization, is the vision of the second step of the Islamic Revolution of Iran.

    Hypothesis:

    "The Challenge of State-Building Efficient Employment in the Second Step of the Islamic Revolution; "The strategic role is a special task with the policy-making and policy-making functions of the government." Explanation of Hypothesis: Government and State Employment The implementation of the balanced and middle model of the two conflicting models is one and on the one hand the government is the minimum operation of liberal capitalism and the policy of non-interference and on the other hand the conflicting state is the maximum socialist employment.

    Conclusion

    The challenge of state-building is to implement economically, politically and culturally efficient in the second step of the Islamic Revolution, the model of the Iranian architect of Islamic modeling is the development of the public and private sectors.

    Methodology

    Text and content analysis of the most important works and opinions of the Constitution of the Islamic Republic of Iran, the document of the Iranian Islamic model of progress and the statement is the second step.

    Keywords: challenge, state-building, Islamic, efficient, Second Step
  • Mohammad Rahim Eyvazi, Safiye Rezaee, Mohsen Mohammadi Khanghahi * Pages 29-55
    With the development of communication technology, the role of governments in controlling many matters, especially the flow of information and controlling and guiding public opinion, is weakening day by day. Cyberspace has also transformed society and disrupted the value system, expanding new espionage and developing hybrid battles And because of this, it has created serious security threatsIn the current situation, the existing communication infrastructure in Iran is significantly dependent on the World Wide Web, and this issue has produced serious challenges for the independence and security of the Islamic Republic of Iran. Due to the unreliability of such a communication structure, the stability and security of communications on the existing network platform will also be compromised.The purpose of this study is to explain the role of the national information network in strengthening the independence and national security in the second step of the Islamic Revolution.Therefore, the main question of the research is :What is the role of the national information network in strengthening the independence and national security in the second step of the Islamic Revolution? For this research, the method of document analysis has been used and for data collection, fish taking tools have been used. According to the research findings, the realization of the national information network can provide the ground for the protection of national information reserves, enhance deterrence against cyber threats, protection of privacy and legitimate freedoms, development of passive defense, and so on.The most important thing is to guarantee the independence and security of the country and the realization of the sovereignty of the Islamic Republic of Iran in cyberspace, which is a key dependence on the realization of the national information network in three dimensions of infrastructure, service and content.
    Keywords: :Cyberspace, national information network, Independence, National Security, Islamic Republic of Iran
  • Mahdi Mohamadzadeh *, Amir Sekavatan, Mohamad Hosin Zarei Rezai Pages 57-71
    The Islamic Revolution has reached the second step in its path. This step has three levels of humanization, socialization and civilization, each of which in three directions of theorizing, modeling and strategy, evoke the future perspective of the Islamic Revolution. They have expressed the generalities of this step and in different lectures they have expressed its different dimensions. Therefore, it is necessary to explain and describe these layers and its various dimensions with the aim of accurately identifying the path. The main question of the present study is how the process of deepening spirituality can be formulated based on the step statement? As a result, in order to achieve the answer, it collects information in the form of a library and examines them in a descriptive-analytical way. The forces of the revolution are in the direction of establishing a new Islamic civilization and laying the groundwork for the age of emergence.
    Keywords: Spirituality, the second step, Socialization, Civilization
  • Mohammad Soheilsarv *, Jafar Hezarjaribi, Shahabeddin Alemi Pages 73-105
    Hope is one of the most important and practical categories for advancing the affairs of the individual and society. The purpose of this article is find orientations towards hope and its role in the future.The issue of this research is what and how hope is realized in Ayatollah Khamenei's statements emphasizing the statement of the second phase of the Islamic Revolution of Iran. The method of this research is qualitative and the documentary method has been used in data collection and the thematic analysis method in data analysis. The research findings show the 5 main themes of the second phase statement that the theme of "New Era of the World" was identified as the basic theme. In other words, with the beginning of the Islamic Revolution, a new era has been formed which has been accompanied by the enmity of the enemies, but there are hopeful capacities to face them, and in fact, the most important of these capacities is "hope and trust".This article shows that hope in Ayatollah Khamenei's thought is the key to all the locks and the source of progress and progress, and "hope" has been interpreted as "trust and confidence" as well as "movement and progress".
    Keywords: hope, Ayatollah Khamenei, Statement of the Second phase of the Islamic Revolution, Trust, Progress
  • Ali Azarmi * Pages 107-135
    The theory of the revolutionary system as a strategic concept in the statement of the second step, which means the coexistence of revolutionaryism and systematization or revolutionary boiling and socio-political system is one of the important terms that have been opened in political and sociological studies of Iran after the revolution. On the other hand, the discussion of foreign policy has always been one of the focus of studies in post-revolutionary Iran, so much so that the Islamic Revolution of Iran can be considered as creating a paradigm shift in Iranian foreign policy. In the present article, we seek to explore foreign policy as one of the important fields of study in political science and also the theory of the revolutionary system as the latest concept in the field of political sociology as an explanation of foreign policy discourse in the theory of the revolutionary system. In this regard, I try to analyze and explain the policies of foreign discourse in the theory of the revolutionary system, as well as the identification and consolidation of meanings in this discourse. The article argues that the central signifier of the discourse is the role-orientation of the anti-domination system and the rest of the signifiers as great jihad, active resistance, heroic flexibility and strategic action, change in the geometry of world power and the formation of a new Islamic order logically around it. . Also, the foreign policy discourse of revolutionary theory has been separated by using the discursive and textual elements of Shiite political jurisprudence, the upstream documents and the constitution of the Islamic Republic of Iran and the ideas of Imam Khomeini and Ayatollah Khamenei who have the myths and mentality of Iranian society. Shaped has provided credit for Iran's public arena and foreign policy.
    Keywords: theory, Revolutionary System, Discourse, Foreign Policy, Second Step
  • Ali Akbar TAROMI *, Afshin Zargar, Hoseinali Nowzari, Rahmat Haji Mina Pages 137-157
    One of the most basic tools of governance is drawing the goal and planning for the realization of the results and fruits of the adopted policies. The future is a vague and mysterious concept that human beings have made and are making significant efforts to manage, control, predict. Policy-making without considering its future would be unreasonable and unacceptable. Accordingly, one of the things that political systems should pay special attention to is futurism what they are trying to achieve through their programs and policies. The Islamic Republic of Iran has not overlooked this issue due to its experience of 4 decades of governance and policy-making.The issuance of the second step statement by the Supreme Leader on the fortieth anniversary of the victory of the Islamic Revolution can be measured and evaluated in this regard. Accordingly, the question of this article will be: What is the position of the second step statement in the futuristic approach of the Islamic Republic of Iran? The hypothesis drawn, in response to the question posed is as follows; The second step statement has a strategic and decisive position in the future of the Islamic Republic of Iran. In fact, with the emphasis of the Supreme Leader in all pillars of the system, this approach is becoming the main axis of affairs in various matters. This article will use the analytical-explanatory method and based on the scenario writing method in the future of research, to examine the forty-year performance of the Islamic Republic on the orbit of futurism.
    Keywords: Futurism, Second Step Statement, Islamic Republic of Iran, Governance, Policy Making
  • Arash Beidollahkhani * Pages 159-173

    The Islamic Revolution was the result of the conscious choice of the people from the generation of structural reforms. The revolution brought a triangular structure to Iran based on the emergence of a new system of government in the 1970s and 1980s. The three sides of the Islamic Revolution triangle were the emphasis on justice and freedom as the central signifier and its software, monotheism as the tool and efficiency, and meritocracy as the shell and core of the Islamic Revolution. In the fourth decade of the Islamic Revolution, this triangle has faced structural challenges and paradoxes. These challenges can't be reformed without decision-making, proper planning, and generally, without structural-institutional changes. The repeated statements of the Supreme Leader of the Revolution, including the manifesto of the second step of the revolution, are based on identifying and correcting these structural challenges and looking to a bright future based on fundamental changes in solving challenges and returning to the sides of the conceptual triangle of the Islamic Revolution. It is not possible to get out of the various challenges of the Islamic Revolution without updating the operating system and the hard and softcore of the Islamic Republic. This article point that continuity of the Islamic Revolution and expansion of its strategic capabilities is not possible without reforming the institutional structures and the various challenges arising from them. If the sides of the conceptual triangle of the Islamic Revolution are activated and the software and hardware defects of the Revolution operating system are eliminated, the Islamic Republic can be an example of an active and efficient system for the rest of the world.

    Keywords: Islamic Revolution, Triangle, challenge, Justice, Efficiency
  • MOHAMMAD KAMALIZADEH *, ALI BAGHERI DOLATABADI Pages 175-199

    The concept of Islamic society and its theoretical foundations in this article are important in at least from two dimensions: First, this concept is one of the ways to differentiate it from other societies (such as liberal society, communist society, or even non-Islamic religious communities). Secondly, in the five stages of attaining Islamic civilization (Islamic Revolution, Islamic system, Islamic State, Islamic society and Islamic civilization) depicted by Ayatollah Ali Khamenei, Islamic society as the fourth stage of civilization is very important. The main question of the present study is what are the most important fundamental factors influencing Ayatollah Ali Khamenei's view of Islamic society and How does this affect it? In order to understand this particular notion and to discover the position of Islamic society in Khamenei's intellectual system, it is necessary to understand the a priori foundations of Islamic society in his views. The hypothesis of this paper is that Ayatollah Ali Khamenei's a priori thoughts foundations have a decisive impact on his perception and attitude towards Islamic society. The findings of this study – have gained by descriptive-analytical methods- show that the four fundamental concepts of "Tawhid (monotheism)", "Velayat (guardianship)", "Islamic ontology" and "Islamic anthropology" have a particular effect on the formation of the position of Islamic society in Ayatollah Khamenei's attitude.

    Keywords: Islamic society, Ayatollah Ali Khamenei, Tawhid, Velayat, Anthropology
  • Nafise Akhavan Nilchi *, Abbas Keshavarz Shokri Pages 201-234

    Countries need an efficient system for their comprehensive development at the national and international levels in order to take the lead in the process of development of that society, and efficiency is related to legitimacy. Accordingly, efficiency has been one of the vital issues of the Islamic Revolution. Also, the Islamic Revolution of Iran is a purposeful and continuous movement that causes a deep change in the belief, moral, cultural, political and social of the individual and human society, until the achievement of a new Islamic civilization. The efficiency of the Islamic Revolution lacks a comprehensive, indigenous and agreed theory, and each of the existing views has tried to establish a relation between reality and efficiency based on limited empirical evidence or specific statistical data. Therefore, in this article, based on the process of the Islamic Revolution of Iran, the basic question is answered: "What is the model of efficiency indicators of the Islamic Revolution?" To answer this question, descriptive-analytical method was used and to collect data, fish-taking tools from different sources were used to provide the model. This model by separating the stages of the Islamic Revolution; The goals of the Islamic Revolution, based on its value system, have placed themselves next to possibilities and obstacles, and have separated the different levels of thought and vision, agents, structures and behaviors. All the elements and surfaces that should be mentioned should be mentioned.

    Keywords: Efficiency, efficiency indicators, Islamic Revolution, Islamic system, Islamic state
  • Rahman Altafi Takantapeh, Rasoul Ranjbarian * Pages 285-304

    The purpose of this study was to determine the role of the components of the second step of the Islamic Revolution on the implementation of the second comprehensive plan of the administrative system reform roadmap 2018-2020 and the general policies of the administrative system announced by the Supreme Leader in the departments of West Azerbaijan province. The research method in this study was descriptive-correlational and the statistical population of the present study consisted of managers and deputies of general departments and heads of departments of cities of West Azerbaijan province in 2020 that 274 employees were selected by stratified random sampling and questionnaire It was distributed among them. Data were collected by researcher-made questionnaires on the implementation of the second step of the revolution, a comprehensive roadmap for reforming the administrative system and a questionnaire on general policies of the administrative system and were analyzed using SPSS software and descriptive and inferential tests. The results of Pearson correlation and multivariate regression tests showed that the components of the second step of the Islamic Revolution are effective in implementing the second comprehensive program of the administrative system reform roadmap of 2018-2020 and the general policies of the administrative system announced by the Supreme Leader in all departments of West Azerbaijan province.

    Keywords: Second Step, Islamic Revolution, Comprehensive Map, general policies, administrative system